theJensens

om allt och inget - och lite till

Ett löfte som hållit!

Kategori: familjen

Nu är det inte länge kvar innan vi släger ut det gamla och ringer in det nya. Vi kommer i vanlig ordning tillbringa nyårsafton ute hos vännerna i Björlanda:)
 
Det här med nyårslöften är inget jag brukar använda mig av i vanliga fall. Visst brukar tanken slå mig att nästa år ska jag då banne mig gå ner i vikt, börja träna, äta nyttigare osv osv. Men oftast brukar det stanna vid just tanken, mest för att det är så jäkla lätt att bryta ett löfte och då är det lika bra att skita i't.
 
Men för ganska exakt ett år sedan satt jag tillsammans med tre andra goa bruttor i bastun hos Cedgards och sippade champange, snackade tjejsnack och hade det hur trevligt som helst:) Inte helt otippat kom vi in på ämnet nyårslöften och för en gångs skull av lade jag ett sådant.
 
Mitt löfte var att jag skulle komma på vad jag ville bli när jag blir stor och byta karriär. Och det måste jag ändå säga att jag har hållit, för vem tusan är det inte som har satt sig i skolbänken i år?!;) Visserligen har jag inte hunnit byta karriär än, är snarare mitt emellan två. Men det kommer. Om ungefär 1½ år, skulle jag tro.
 
Med detta lyckade nyårlöfte i ryggen känner jag mig så järv att jag tänkte jag skulle försöka mig på ett nytt löfte till år 2013. Ett som passar ypperligt bra nu när jag studerar och det är att jag ska börja plugga inför tentor och så redan samma vecka (helst samma dag) som vi har haft föreläsningen, så att jag slipper sitta och panikplugga de sista dagarna före proven. Finns risk att jag bryter löftet redan första veckan.... ;)
 
Med några bilder från förra gången det begav sig vill jag till sist önska alla ett GOTT NYTT ÅR!Vi ses nästa år:)
 
 

How do you do?

Kategori: familjen

Var det nån mer än jag som såg dokumentären om Roxette häromkvällen på Svt1? Missade du den rekommenderar jag starkt att se den på Svt Play där den finns tillgänglig i 28 dagar till. Dokumetären hade en härlig blandning av gamla goa låtar, med klipp från senare turnéer, sorgetårar när Marie brättade om sin cancer och likafullt lyckotårar när man fick ta del av hennes otroliga resa tillbaka til livet!
 
Jag tror nog alla har hört åtminstone nån låt av denna pop/rock duo funnits sedan -86, hur har man kunnat missa det genom åren liksom?!:) Känns kanske titlar som "Dressed for success", "Listen to your heart" eller "Sleeping in my car" igen, månne?
 
Ja, hitsen var många och en av mina favoriter är ingen mindre än "How do you do?" som kom ut på singel 1992 och lade sig på alla möjliga topplistor runt omkring i världen. En lista som den låg på var 10-i-top-listan på Åhléns musikavdelning i Umeå. Och då menar jag inte som Mp3 eller på cd skiva eller nåt annat modernt påhitt. Nej, på gammal hederlig EP-skiva var denna singel belägen och inget annat. Ni vet en sån där svart snurrande skiva som man fick putsa med en sidenliknande pryl för att få bort damm så inte nålen hoppade när man spelade musiken och som hade en A och B sida;)
 
Hur som haver så var denna EP-singel den allra första skivan jag köpte för alldeles egna pengar och hur cool tror ni inte jag kände mig när jag och Kajsa, som var typ den tuffaste tjejen i klassen, satt hemma i vårat vardagsrum och lyssnade på den?! Om jag inte helt missminner mig så tror jag till och med vi headbangade lite försiktigt till den. Ja, inget direkt hårdrocks-headbang då eftersom  breda plast-diadem  oxå var väldigt heta just då:)
 
B-sidan som upptogs av "Faiding like a flower" gick inte heller av för hackor!;)
                                                   
 

Godmorgon

Kategori: familjen

Hade jag inte vetat om att jag bodde i Sveriges näst största stad, hade jag nästan tippat på att jag befann mig någonstans ute i obyggden på ett väldigt folktomt ställe....
Eller om vi hade levt i en fantasivärld, att vi bodde uppe bland molnen....
Hä ä som nalta dimmit idag upp på Guldheds-fjälle'!:)