theJensens

om allt och inget - och lite till

10 saker man kan göra istället för att plugga till kommande tenta

Kategori: familjen

Till exempel:
  • Sticka mössor.
  • Pyssla jukort.
  • Sy ihop den stickade filten jag gjort, med tyget som ska vara på baksidan.
  • Blogga.
  • Modellera ihop små figurer av sockermassa till Dantes tårta.
  • Spela ytterst beroendeframkallande spel på facebook.
  • Organisera om i mitt pysselskåp.
  • Slå in paket.
  • Läsa ut boken jag håller på med just nu.
  • Sätta på musik på hög volym och hoppa omkring i lägenheten som en galning.

Inte för att jag skulle få för mig att göra nånting av ovanstående när jag har en hel dag här hemma som kan ägnas åt enbart pluggande...;)

Freestylad mössa med häng

Kategori: Pyssel

Weohoo! Har lyckats sticka mig en ny mössa, helt utan ett stickmönster i sikte och helt på fri hand:) Den luttrade stickar'n skakar säkert på huvudet nu och tänker att "lilla vän, det är väl inget". Men jag är faktiskt mäkta nöjd över mig själv:)
 
Om man har som jag, en ansikts- och huvudform som inte alls går ihop med mössor, blir man ju väldigt glad när man väl hittat en modell som man passar och trivs i, och vill hålla fast vid den för alltid. Min gamla mössa har varit en trogen vän de senaste tre eller fyra vintrarna, men börjat nu bli lika luddig och nopprig som en gammal karamell som man slickat på och sen stoppat i fickan. Så ni förstår ju att jag var i grymt stort behov av en ny mössa.
 
Tyvärr hittade jag ingen sån mössa som jag haft - förmodligen är inte mössor med häng lika modernt som det var för fyra år sedan. Däremot hittade jag ett liknande garn som jag hade i min gamla mössa, så det var ju som bara att sätta igång att sticka:)
 
Gick rätt smidigt att kopiera av den gamla mössan, blev klar på en kväll. Det luriga var när det blev dags för att maska av. Men jag blev helnöjd med slutresultatet!:)
Den nya och den gamla. Jag tror nog ni ser vilken som är vilken;)
Det superhärliga garnet finns i en mängd olika färger och helst skulle jag vilja sticka en i varje färg, men det känns ju lite onödigt eftersom jag inte gärna behöver så många mössor. Men är det någon som behöver en mössa så hör av er till mig om storlek och önskad färg, så har jag något nytt att sticka på. Jag vet, värsta stickberoende, men det är som terapi för mig:) Kan dock bara göra en sorts modell, men med varierande längd på hänget. 

Sponsrad, eller?!

Kategori: familjen

Detta gott folk, är min outfit de dagar i veckan jag tar min lilla gympapåse och traskar ner till Fysiken för att leka hurtbulle en timma eller så. Man skulle ju nästan kunna tro att jag är sponsrad av ett lokalt städföretag, men så är icket fallet. Det är snarare så att jag lever efter devisen "man tager vad man haver". Och jag är på tok för snål (eller ekonomisk, det beror på hur man tolkar det) för att lägga massa pengar på coola träningskläder, när det i grund och botten är en följsam tröja jag behöver svettas i. För min del behöver den varken vara snygg eller tuff när jag hoppar omkring i gympasalen:) Lite smygreklam för den bästa arbetsgivaren jag har haft kan ju för sjuttsingen inte heller skada, tyck jag!
 
OBS! Bilden är tagen efter dagens combat-pass, därav den lätt stissiga blicken och grisskära hudtonen:)