theJensens

om allt och inget - och lite till

Stolt bonusmorsa

Kategori: familjen

Blev både rörd och stolt som bonusmorsa när den stora pojken imorse, helt på eget bevåg erbjöd sig att hämta lillebror på dagis i eftermiddas! Och detta med anledning, citat: "så du hinner plugga extra mycket idag",slutcitat.
 
Den lilla Danten är inte så liten längre!:)
 
Och med risk för att låta som en gammal tanta så måste jag utbrista ett: SÅ FORT TIDEN GÅR!! Hade jag varit en gammal tant på riktigt hade jag utan tvekan nypit honom i kinden och sagt med knarrig röst: -Vad stor du har blivit! (Men nu gör jag inte det för: 1. Han skulle tycka jag var jättepinsam. 2. Jag är ingen gammal tant!;)
 
En annan sak som fick bonusmorse-hjärtat att svalla morse var att han förstod direkt vad ordet SEKIG betyder! Stolt som attan blev jag:)
 
Det är min bonusgrabb, det!:)

"Tyck du ja ä seki?"

Kategori: familjen

Det är väl klart som korvspad vad jag menar med den frågan och alla inser väl vad det, helt logiskt, betyder - eller?!
 
Det trodde jag ialla fall när jag sa det till mannen igår kväll i förbigående. Insåg dock snabbt att så icket var fallet när jag såg hans frågande blick. Inte ens när jag försvenskade ordet till "sekig" förstod han...
 
Blev så förvånad över denna okunnighet över ordet att jag även var tvungen att fråga en klasskompis om hon förstod vad jag menade. Men nej, det gjorde hon ej.
 
Frågade även min käre gamla Nisse om han fattade och äntligen fick jag förståelse:) Detta kan bero på att han oxå är uppvuxen där uppe i norr och kan det språket. Tydligen föstår inte Stockholmarna heller det ordet. Vi kom ialla fall fram till att de flesta i mellan- och södra Sverige måste vara ett okunnigt folk som inte förstår sig på seki;)
 
Vad det betyder?! Långsam, seg eller, som Göteborgarna säger, löööösig. Helt logiskt!;)
 
Ett typiskt SEKIGT djur; sengångaren:)

Skrapa

Kategori: familjen

Det är inte ofta man hittar en bunt med skraplotter här hemma som bara väntar på en, efter en dag i skolan. Det hade jag iof inte igår heller, då det egentligen var mannens lotter som han fått av sin syster på festen i lördags. Men fyrtio styckna var dom, varken mer eller mindre. Och till min stora lycka så tröttnade han på att skrapa efter bara ett få antal gjorda:)
 
Jag som tycker det är som ett helt äventyr med endast en lott, befann mig helt plötsligt i en dröm av lotter och skrapade på för glatta livet!
 
Kalla mig manisk, skraplottspedant eller helt enkelt jävligt noga, men jag kan inte lämna en skraplott utan att allt är bortskrapat! Ja, inte den lilla kontrollrutan då förstås, men det andra ska väck så är det bara. Och då menar jag ALLT;)
 
Mannen klagade på att det tog tid för mig och det hade han väl rätt i, men kul hade jag:) Tyvärr blev vi inga miljonärer denna gången heller. En nätt liten summa på 130 kronor var allt vi fick ihop.
 
En viss skillnad på lotten jag skrapat och mannens:) Gissa vem som är vems.