theJensens

om allt och inget - och lite till

Vårterminen 2014 har börjat

Kategori: familjen

Det gjorde den idag. Ialla fall på papperet och om man går på Yrkeshögskolan (som inte heter så längre) och om man tar CSN-lån. Som tur är så var det visst inga av våra lärare som var sugna på att jobba idag så vi behöver inte infinna oss i skolan förrns den 7 januari. (Och då kommer jag inte heller infinna mig för då är det studiedag på Adrians skola, så då gitt jag ju å va hemma)
 
Nu är det inte långt kvar på detta gamla, slitna 2013. Inte långt kvar alls. Knappt ens ett dygn. Och imorrn åker vi ut på galej hos vännerna i Björlanda. Vi ska närmare bestämt på Elvis-partaj hos Cedgardarna!
 
Ungefär vid den här tiden för ett år sedan kunde jag stoltsera med ett nyårslöfte som hade hållit. Det kan jag dessvärre säga på en gång att jag inte kan göra i år. Mitt löfte var nåt i stil med att jag skulle plugga till tentor redan samma dag efter föreläsningen hade varit. Jag tror det sket sig redan första vecka eller nåt....
 
Årets löfte har jag inte riktigt kommit på än. Men jag är då inte så dum att tänker lova bli en plugghäst detta året igen. Man lär sig av sina misstag som man säger. Får återkomma efter nyår och berätta om jag kom på nåt bra löfte.
 
GOTT NYTT ÅR FRÅN OSS!
 

Borås och rullad kokos

Kategori: Bakning

Dan före dan, före dopparedan och tanken var att vi skulle ha snott med oss Dante och tillbringat dagen ute i Sjövik hos barnens faster med man och två kusiner. Men så blev det icket! Istället snodde vi med oss Dante och en gammelfarmor och drog oss till Borås där barnens farfar och Eja för närvarande camperar. Det blev en mysig eftermiddag med minijullunch med rökt lax, rödbetssallad och både vegestarisk julskinka och köttbullar. Spännande att pröva på det och köttbullarna var riktigt goda, men jag vill nog att skinkan ska vara av den traditionella sorten dvs från en grisröv!
 
Nu ikväll har jag äntligen tagit mig i kragen och fixat lite julgodis. Det blev Marsgodis och Bountykulor, så nu luktar det kokos i hela lägenheten. Dom blir inte så snygga, men goda!
 
I sann julanda tänkte jag att jag skulle dela med mig av receptet på Bountykakorna. Vassego!
 

Vintersolståndet

Kategori: familjen

Nu jämarns går vi mot ljusare tider och det var då banne mig på tiden! I det här grådassiga supergöteborgska vädret som vi har haft hur länge som helst, är det inte en dag för sent.
 
Hur har ni det annars i julstöket?
 
Eftersom vi är barnlediga i helgen passade jag och mannen på med det där sista av julshoppingen idag. (Fast jag råkade sova ända till kvart över 11 idag, så vi kom inte riktigt iväg så tidigt som man kunde ha gjort...) Efter att ha snurrat runt på olika parkeringsplatser i Sisjön fick vi till slut köpt det mesta av det vi skulle ha, men fortfarande har vi lite kvar att inhandla.
 
Hade en ambition om att jag skulle göra julgodis ikväll, men det vette tusan om jag orkar. (Hade ambitionen förra helgen med, men det sket sig...) Får göra det en annan dag.
 
Jag och mannen trotsade allt vad julmat heter ikväll och mös till det med några glas rött och hemmagjord tapas istället. Nu är jag så mätt och belåten att magen står ut i fyra hörn!