theJensens

om allt och inget - och lite till

31/1 2013

Kategori: familjen

Fick en diffus känsla igår kväll som bara kan beskrivas som skum. Kan inte riktigt sätt fingret på vad det är, men en hemmadag blev det idag ialla fall. Har mest hängt i soffan, slösurfat, suckat och haft tråkigt. Måste ta mig till spårvgnen idag oxå för att stämpla ett åkkort. Henrik fick ett två veckors gratiskort av västtrafik som jag lite smidigt har tagit över och det måste aktiveras senast idag om det ska gälla. Känns skiiiiiitjobbigt att gå ända bort till hållplatsen!
 
Fast det gör jag sen. Nu tänker jag hänga en stund till på sofflocket och inspireras av min nya tidning.
 
 
 
 

Obduktion, Annika Sjöö och en ny granne!

Kategori: familjen

Igår var igår, och idag är idag!
 
Igår morse var det med skräckblandad förtjusning som jag steg in i klassrummet. Vi skulle nämligen få se på en obduktionsfilm. Som bonus blev det även en liten tripp längs memorylane med tjock-TV och VHS på en sån ställning med hjul som var så populärt på den tiden jag gick skola förra gången! :)
 
Lite obehagligt var det allt när obducenten började vända och bända på liket för att kolla likstelheten och dylikt. Och inte var det allt för toktrevligt att se när han sedan började skära/klippa/såga i den arma kroppen. Men när väl det var gjort och inälvorna var uttagna och det var dags för undersökning av dom var det inte så farligt. Men jag tror då inte att det är ett yrke för mig...
 
På kvällen var det premiär på ett nytt danspass på Fysiken. Något som kallas för SH'BAM stod på schemat och premiärdagen till ära var det ingen mindre än Annika Sjöö som var instruktör. Ni vet, hon som har dansat några säsonger i "Let's dance" som gått på TV. Bla med Magnus Samuelsson som hon vann hela baletten (höhö) tillsammans med:) Hon var riktigt inspirerande och fick igång oss allihopa. Men man kände sig som en riktig klumpiduns och oerhört ograciös i hopp mm. Jorå, där ligger man i lä för en proffsdansare!
 
Idag upptäcktes oxå att en klasskompis har flyttat in i samma trappuppgång som oss. Tänkte att vad fasen gör hon här, när jag och Adrian stod och väntade på hissen:) Trevligt, trevligt, med en ny granne som man redan känner. Perfa om man upptäcker att man råkat glömma köpa socker, ägg, toapapper eller vad det nu må vara en sen kväll!:)
 
Från träningspasset igår. Ser ni mig? Kika i armhålan på instruktören efter nån i shockrosa tröja:)
Bild lånad från Fysikens facebooksida.
 

En tiger med lös tand

Kategori: familjen

I fredags efter att jag kommit hem efter skolan, var det första Adrian sa till mig: -Mamma, jag har fått en lös tand!
Mycket riktigt går det att vicka en fjärdedels millimeter på han högra framtand i underkäken. Och lösare lär den ju bli. Jag tror jag tycker detta är mer spännande än vad han gör. Ber honom ideligen öppna mun så jag kan få vicka lite på den:)
 
Han hävdar ju fortfarande, den lilla gris-fisen, att han redan tappat en tand mellan framtänderna i överkäken och att det är därför han har en glugg där. Får se om han fattar det sen när han tappat sin första tand, att den gluggen INTE har att göra med en tappad tand;)