theJensens

om allt och inget - och lite till

På G!

Kategori: familjen

Nu jädrans ska vi se om jag kan damma av de gamla blogg-fingrarna och börja bombardera er med diverse blogginlägg om massa viktiga och oviktiga saker från den Jensenska världen. Men jag mjukstartar med ett kortisinlägg och en bild på påskgubben från igår! Emoji
Stay tune for more inlägg!
 
 

Vi snackar blomkål

Kategori: Mat, familjen

Jag vet inte vad som sades runt erat lunchbord idag. Men runt vårat var ett av dagens snackisar blomkål! Den allmänna uppfattningen om denna grönsak var positiv.Emoji 
 
Hur som haver så lovade jag tjejerna runt bordet att dela med mig av receptet på en smarrig blomkålsgratäng och här kommer det:
 
Blomkålsgratäng
 
Du behöver:
Ca 1 kg blomkål i buketter
1 vitlöksklyfta
1 liten burk creme fraiche
2½ - 3 dl grädde
200 g riven ost
Ströbröd
Salt
Peppar
Smör
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Lägg blomkålsbuketterna i en smord ugnsform.
3. Skala och pressa vitlöken. Blanda crème fraiche och grädde med den rivna vitlöken, kryddorna och riven ost.
4. Häll såsen över  blomkålen.
5. Strö lite ströbröd över gratängen. Lägg ut några klickar smör på toppen.
6. Gratinera i ugnen 50–60  minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen känns mjuk.
 
Detta är grundreceptet. Jag brukar freestyla lite med mängder och krydda på känn. Det brukar bli bra ändå. Passar bra till en bit kött, stekt fläsk, lax eller vad man nu är sugen på.
 
OBS! Det är inte blomkålen på bilden som är med i gratängenEmoji
 
 

Trotsa vintern!

Kategori: Adrian, familjen

Äntligen har Adrian blivit feberfri och efter en veckas inomhusande för honom åkte vi hela familjen ut till Skatås för en långpromenad.
 
Preppad med endast en huvtröja, solglasögon och tubhaslduk tänkte jag möta våren ute i naturen idag. Jag hade gärna velat skriva och berättat att solen lös, fåglarna kvittra och isen smälte men tyvärr måste jag vänta ett tag med dessa våriga uttryck. Förvisso kvittrade några fåglar, men mycket mer fanns knappt att hurra för. Några barn åkte skridskor på Härlanda tjärn, solen gick i moln ganska exakt som vi klev ur bilen och sen började det snöa!
 
Skit å! Jag som tänkte att det var dags att ta fram vårkläderna nu. Väntar ju bara på att få ta på mig ballerinaskorna och strutta omkring i. Jaja. Dante fick sig i alla fall ett gott skratt när det började snöa och jag trodde att det var bomull som flög omkring. Emoji 
 
Det borde väl inte vara så långt kvar till  vår när dessa har passerat?! Emoji Dock lite osynkad V-formation. Otighta fåglar!