theJensens

om allt och inget - och lite till

Försök nummer 2

Kategori: Adrian, Virkning

Har virkat en ny mössa till Adrian. Den förra jag gjorde blev ju ingen hit, varken hos mottagaren, producenten eller omgivningen. Dock tycker jag ändå att jag gjorde ett tappert första virkförsök...
 
Men man lär så länge man lev, som man brukar säga. Den här gången fick grisen-fisen välja fritt hur mössan skulle se ut och vilka färger den skulle ha. Det enda jag satte ned foten om var att den skulle vara fodrad så att han kan använda den i vinter.
 
Och såhär blev resultatet:
Insidan fodrade jag, som sagt, med ett svart trikåtyg som jag klippte ut från en gammal avdankad t-shirt. Gött att kunna återanvända gamla kläder som man annars bara skulle ha kastat.
Adrian tyckte riktigt mycket om sin nya mössa och har haft på sig den hela kvällen, från det att jag sa att den var färdig. Han sa till och med att han aldrig skulle ta av sig den och det måste väl ändå vara ett bra betyg?!
 
 

Datahaveri

Kategori: familjen

Tjena! Pga att alla nästan alla datasystem låg nere idag (i alla fall imorse) fick jag en kortis dag på parktiken. Ett APT-möte, två inskrivna patienter och sen var den dagen slut. Hämtade Adrian från skolan tidigare än beräknat och vi tillbringade den extra tiden med att städa. Typ kul - inte - men det behövdes.
 
För övrigt går praktiken bara finfint. Är nu inne på tredje veckan på ÖNH och förra veckan kände jag att jag börjar få lite grepp på verksamheten och avdelning och mottagning, ronder och konferenser. Ja jisses, vad mycket större det är att vara här än på en vårdcentral! Första veckan gick jag som i ett töcken av förvirring.
 
Nä, nu ska jag glo lite på Leif GW och se vad veckans brott är!
 
Två grabbar som stolt visar upp sina egendesignade bilar.
 

Scarfe + Hood = En scoodie

Kategori: Virkning

Blev inspirerad efter att ha sett bilder på nätet på dessa scoodiesar. Blev ännu mer inspirerad när jag såg bilder på scoodiesar som var virkade med stolpar och sen en kant med krokodil-maskor i själva huvdelen. Blev lite ledsen i ögat när jag såg att mönstret kostade pengar. Inte många riksdaler, men den ekande tomma studielåns-börsen sa till på skarpen att jag skulle snåla.
 
Så istället för att köpa mig ett mönster virkade jag helt på fri hand. Säger bara en sak: Fy faan, vad jag är glad att Google och YouTube finns!! Hade aldrig klarat mig utan dom sidorna.
 
Själva scarfe-delen virkade jag ihop så det blev som en tubhalsduk. Huvan blev i och för sig lite i största laget. Man skulle i teorin ha kunnat riva upp den och sen virkat den lite mindre, men det iddes jag aldrig göra. Jag kan leva med det. Insidan av huvan har jag fodrat med ett mörkgrått fleece-tyg.

Adrian hjälpte till med modellandet.
Varm blev den! Efter den lilla fotosessionen var jag genomsvett.