theJensens

om allt och inget - och lite till

Pimpad kjol

Kategori: familjen

Jag har haft en kjol liggande i garderoben i flera år som jag faktiskt aldrig kan minnas att jag har använt offentligt. Varför har jag då sparat på den kan man undra? Ja, det kan man ju verkligen fråga sig och det ända svaret jag kan komma på är att jag inte har hjärta att kasta nåt som egentligen passar och inte är trasigt.
 
Anledningen till att jag aldrig använt den är att jag alltid tyckt att den suttit lite illa på mig. Det går liksom resårband mitt på höfterna som gärna bubblar upp sig så man ser ut som en Michelingubbe i täckjacka, men bara på höfterna.
 
Men så härom dagen kom jag på att man kanske kan använda den som en maxiklänning och hasade upp den ovanför bysten och där satt den ju som ett smäck! Så nu funderar jag på om det kanske är det den egentligen är och inte alls menat som en kjol som jag trott i alla dessa år.
 
Hur som helst så tycker jag det är lite obehagligt med klänningar utan axelband. Jag vill gärna ha den tryggheten att nåt håller den uppe ifall nån får för sig att busa till det med att försöka dra ner den. Därför har jag nu virkat mig två axelband och sytt fast. Virkade även en spetsbård för att piffa till den ytterligare och få dit lite färg i allt det svarta.
 
Garnet jag använde mig av är det jag vann  i våras.
Är inte riktigt säker på om jag kommer att använda den mer nu i pimpad version, men lite roligare blev den allt eller vad tycker ni?

En kväll vid Stensjön

Kategori: familjen

Ikväll åkte vi hela familjen upp till Stensjön. Dante och mannen ville prova fiskelyckan igen, som dock uteblev idag. Jag och Adrian passade på att ströva omkring lite längs vattnet och hittade hallonbuskar med massa av bär på. Tyvärr hade vi inget att plocka i så en karta över Visingsö som låg i bilen fick sätta livet till och rullades ihop till en strut. Det funkade bra det med. Av bären har jag ikväll kokat marmelad som vi ska smaka på imorrn till frukosten.
 
Hallonstrut.
Dante tog en selfie med två dårar i bakgrunden.
 

Ett värmande kit i sommarvärmen...

Kategori: Stickning, Virkning

På den tiden jag gick i skolan, ja det var väl för några månader sedan, hade jag en klasskompis och tillika trogen vapendragare vid examensarbetet som hette (och fortfarande heter) Minja. Denna Minja uttryckte en gång en stilla önskan om att få en stickad tubhalsduk a la Emma i romantisk rosa färg.
 
När jag var i Ullared senast hittade jag ett fint rosa garn som skulle passa perfekt till henne. Fast jag måste ha fått solsting eller nåt för jag felberäknade garnåtgången på tubisen totalt. När tuben äntligen var färdig hade jag nog med garn för att kunna virka ett helt värmande kit till henne. Det är tacksamt att en har frusna vänner!
 
Kan även nämna att jag inte alls tycker det är så värst roligt att sticka längre. Inte när man kan virka istället.
 
Idag kunde jag gladeligen lämna över allt till henne. Tubisen som hon önskade sig fick en vit virkad kant runtom.
Som bonus blev det en virkad mössa och ett par pulsvärmare....
.... och en sjal. En jättestor sjal. Men nu jädrans är det förbaskade garnet äntligen slut.