theJensens

om allt och inget - och lite till

Ängelholm och Ullared

Kategori: familjen

I fredags åkte jag och Adrian ner till Ängelholm för att hälsa på mamma/mormor. Alldeles toppen har vi haft det med superhärlig väder (äntligen!) och god mat. Igår, lördag, gick vi en sväng på stan, fikade på ett av de mysigaste caféerna jag varit på och promenerade bort till Hembygdsparken så Adrian fick leka av sig lite innan vi traskade hemåt igen.
 
Idag var vi bjudna till moster på kaffe, hembakade scones och kakor. Adrians tremeningar var oxå där och Adrian och Olivia fann varandra direkt och började leka.
 
När det sen var dags att åka mot Göteborg igen tog vi vägen om Ullared och shoppade lite grann. Om man inte har lust att trängas med en massa folk och stå i kö både för att komma in och ut, kan jag rekommendera att åka en söndag eftermiddag i slutet av mars! Lugnt och skönt i varuhuset utan galna idioter som bara är i vägen. Och ingen kö till kassan.
 
Jorå, så vi har haft en riktigt trevlig helg jag och Adrian. Mannen har nog å haft det bra med en massa fix på båten. Emoji 
 
På vår promenad längs ån i Ängelholm
Vårtecken!! Emoji
Och bara så ni vet. Det är bara att lyda!
 
 

En asymmetrisk kjol

Kategori: Virkning

Tror jag letade igenom hela vida webben efter ett mönster på just en sån kjol utan någon som helst lycka. De kjolar jag hittade var med avancerade mönster och "hål" i och sånna ville jag ju inte ha. Det blev till att sätta sig och frivirka en kjol, helt efter eget huvud istället.
 
Idag blev den klar. Min alldeles egna asymmetriska kjol. Riktigt nöjd blev jag med den oxå och nu väntar jag bara på att våren och sommaren kan komma så jag kan börja använda den på riktigt! Emoji
 
Framifrån
Till midjan köpte mig ett ganska brett resårband för en billig peng, som jag virkade in med ribbvirkning (har ingen aning om det verkligen heter så, men i min värld får det göra det). Tack till Johanna på andra sidan gatan som lät mig komma över och låna symaskinen för en stund! Sen virkade jag kjolen uppifrån och ned med vanliga stolpar. Markerade på fem ställen någotsånär jämt fördelat runt midjan var jag skulle öka så att asymmetrin skulle framträda. Enkelt så det förslår!
När jag fått önskad längd på kjolen virkade jag tre extra varv på baksidan så den blev lite längre baktill. Man vill ju inte visa alla sin (o)behag om man i ett svagt ögonblick glömmer av sig och böjer sig för långt framåt. Här vill jag passa på att tacka för alla goda råd och tips jag fått på facebook om längd och andra smakråd!
Kanten nedtill gjorde jag med prinsesspicoter för ett snyggt avslut.
Och såhär ser den ut när den är utvecklad. Like a star!
 
 

Jag mår illa!

Kategori: familjen

Dumlekaka, solskensbulle, chokladboll, kanelgiffel, chokladsmåkaka och Mozartkula. Till det några koppar kaffe.
 
Ja, det är då fasen inte lätt när man först får främmat av ett par svärföräldrar och sedan själv blir främmat ute hos vännerna i Björlanda. Ett fasligt fikande har det varit på oss idag och på toppen av det blev det några fiskpinnar och potatisar till middag. Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag känner mig faktiskt lite lätt illamående av allt socker som slunkit ner i magen idag.... Urk!
 
En stackars liten Dumlekaka blev över, men den får någon annan offra sig för. Jag tänker då inte göra det!