theJensens

om allt och inget - och lite till

Småvirkat i blått

Kategori: Virkning

Bland de ungefär 45 698 olika virkprojekt jag har påbörjat (kan ta mig tusan inte hejda mig!) har jag i alla fall blivit klar med lite småvirkat i blått.
 
Tubhalsduken blev jag förvisso klar med för ett tag sedan och har hunnit använda en del. Mössan däremot blidde klar igår. Mönstret på mössan med häng kommer från BautaWitch.se.
Ett par mystofflor, som jag virkade direkt på ett par innesulor med ludd, har jag oxå fått klart. Försökte få till något USA-sockeliknande tofflor. Ni vet, sånna som var så moderna på 90-talet med kant som man liksom skulle rynka ihop på ett coolt sätt. Efter att ha fnulat lite på karamellen blev det ett hittepå-mönster som jag blev rätt så nöjd med. Nu ska jag väl för sjutton ändå slippa frysa om fossingarna i vinter, när det drar på golvet?!

Nämen, hä blev en poncho till!!

Kategori: Virkning

Den här gången var det min kära kollega och arbetsrumskompis som beställde sig en poncho. Fast i benvitt och lite längre i modellen. Igår blev den färdig och ska överlämnas imorrn när arbetsdagen börjar.
 
Samma mönster (det jag köpte på Etsy) som jag använde mig av till Annikas poncho, men denna gång med garnet Miami från Red Heart och virknål nr 6.
 
Hittade kanske inte den mest bredaxlade modellen, med Adrian ställde snällt upp och tyckte ponchon var jäääätteskön att ha på sig. Dock lite stor för honom....
 

En poncho

Kategori: Virkning

Fick en beställning av en vän på en poncho. Vi hade många ågren över vilken modell hon skulle ha på ponchon . Världens bästa tajming då att en tjej i en av virkgrupperna på facebook hade virkat vääääärldens snyggaste poncho!!
 
En sådan blev det till Annika, som vännen heter. Mönstret köpte jag på Etsy, men istället för hänvisat garn och nålstorlek använde jag mig av ICE-garnet Magic Light och nål 4.