theJensens

om allt och inget - och lite till

En ny liten följeslagare

Kategori: Jag

Från och med imorrn och fram till Norges nationaldag (17/5) ska jag ha denna lilla tingesten fastklämd i byxlinningen. För imorrn ska jag nämligen påbörja min vandring från Barcelona till Marseille. Ja, alltså inte på riktigt, även om det hade varit riktigt härligt att få tillbringa lite tid på den soliga Rivieran. Däremot börjar en stegtävling som några av oss på Urologen har anmält oss till. Och då ska man gå lika många steg som beräknas vara just mellan Barcelona och Marseille. Noga räknat 490 000 steg, vilket ska motsvara 367,5 km, vilket blir 10 000 steg/dag för att komma fram inom utsatt tid.
 
Eller fram och fram, jag har väl kommit knappt halvvägs när jag har gått klart alla stegen, så korta ben som jag har. Men nog ska en pinna på alltid!
 
Nu hänger räknehjälpen på ytterdörren så att jag inte ska glömma bort att fästa fast den imorgon bitti.
 

Cirkelkofta i egen tappning

Kategori: Virkning

Har länge gått och tyckt att cirkelkoftan med mönster från Drops design är såååååå snygg bakifrån, men inte alls min kopp av te framifrån. Så nu har jag, efter mycket klurande och huvudbry, till slut fått ihop en cirkelkofta som jag störtgillar - både framifrån och bakifrån!
 
Många provvrikningar blev det, och lika många gånger fick jag repa upp innan jag äntligen blev nöjd. Modifierade själva basmönstret litegrann också, använde mig av vanliga stolpar istället för dubbelstolpar och virkade med endast ett garn istället för dubbelt. Den största skillnaden mellan min kofta och Drops kofta är att min är liksom mer rak framifrån. Efter själva cirkeln virkade jag varven fram och tillbaka istället för runt, runt. Gjorde några kortare varv under ärmen för att få den att rakna till framåt men virkade fortfarande koftan i ett enda stycke. Lite svårt att förklara, men summa summarum så är min kofta egentligen ingen cirkel utan bara typ en cirkel. (Ehh, en triangel med rundade kanter, kanske?) 
 
Tillägg: Var god se blogginlägg 2015-05-30 för kännedom.
 
Min typ cirkelkofta.
 
 

Träbröllop

Kategori: familjen

Inte det mest romantiska ordet kanske, men lika fullt är det det som firas idag. Idag har alltså jag och mannen delat efternamn i fem (5) år. Och lika soligt och vårigt väder var det idag som för fem år sedan, me like! Emoji 
 
En fin rosbukett fick jag av mannen och en ryssmössa fick han av mig. Kan vara bra att ha nästa vinter när han ska ut och ismeta gädda. Om en liten stund ska vi dra oss ner på stan och gå och äta på Tara´s. Ha en god fredag, för det ska vi ha!