theJensens

om allt och inget - och lite till

Kjol till Börje

Kategori: Jag, Virkning, inredning

I väntan på att den envisa hostan jag fick på köpet vid den senaste förkylningen ska gå över så att jag kan ta tag i träningen igen, har jag hunnit bli klar med två och ett halvt överdrag till våra köksstolar. De var jättefina i somras när vi köpte stolarna, men vita stolsdynor kombinerat med barn är inte en alltför bra kombination.... Därför blev mitt nästa projekt att kirra nya överdrag.
 
Hittade mönster på den snygg rutan Victorian lattice square som jag utgick från. Sedan körde jag liksom bara på till lagom storlek och sist sydde jag på ett par knappar för att hålla kjolen på plats. 
 
Hade några grå nystan Baby summer från ICE som passade bra med resten av inredningen i köket, men nu är det slut. Så här står vi nu med en och en halv stol med fläckig sittdyna i vitt medan jag funderar på hur jag ska göra nu....
 
Ska jag strunta mitt nyårslöfte (som jag för övrigt vill påpeka att jag har lyckats hålla hittills) som är att inte köpa nytt garn förrns det gamla förrådet har tagit slut? Eller är kanske detta med att garnet inte räckte till hela projektet just den ursäkten jag behöver för att få mig ett kryphål i nyårslöftet? Jag har inte bestämt mig än... 😉

Vissa plockar svamp....

Kategori:

Själv är det inte ofta jag kommer ut i svampskogen, och när det väl händer brukar svampen lysa med sin frånvaro...

Däremot plockade jag och Adrian lite hasselnötter och ett gult plommon på vägen hem från skolan härom dagen. Hade gärna plockat fler plommon men de satt så jädrans högt upp i trädet så vi nådde inte dom. Och Adrian vägrade att klättra upp då han såg en spindel på stammen. Men den vi fick tag i var väldans god, vill jag lova! 

Jo, vet att man kan köpa i affärn för en billig peng, men det är nåt visst med självplockat 😊

Snart ett minne blott...

Kategori:

I 10 år har jag kunnat njuta av den magnifika utsikten vi haft från vårt köksfönster. Ja, fram tills för ett år sedan ungefär, då det byggdes ett hus nedanför oss i backen, har vi inte haft någonting att klaga över när det gäller det. Även efter nybygget har vi haft fin utsikt och det har nog varit det som varit bäst med den här lägenheten. 

De (få) nyårsaftnar vi varit hemma har vi haft första parkett till fyrverkerierna, vi har kunnat följa biljakt mellan tjuv och polis nere i Krokslätt, vi har kunnat packa ner paraplyet i förväg då vi sett att det regnat borta i Mölndal och att regnmolnen blåst hittåt, jag har längtansfullt kunnat tittat på flygplanen som lyft från Landvetter och önskat att jag satt med på ett till fjärran land, fått se fantastiska soluppgångar, luftballonger och helikoptrar och ett UFO.

Nu är det dock snart slut med allt detta, då Poseidon har beslutat att bygga ett till nytt hyreshus mitt framför vårat fönster. Japp, fem våningar ska det bli och alltså precis täcka vår utsikt. Typ schysst! (Är bitter)

Soon no more...